Uw vraag direct beantwoorden : 02-808 9025

Menu Hide

Aanmelden gegevensdrager

Call Me

Brussel | 31 maart 2015 – Kerstmis, Nieuwjaar, Pasen … er zijn een heleboel leuke feestdagen. Maar onze favoriet is World Backup Day. Elk jaar worden we op 31 maart herinnerd om regelmatig een back-up te maken. Zo kunnen we dataverlies vermijden.

Meer dan persoonlijke data

In de eerste plaats wil men met de World Backup Day de aandacht vestigen op het belang van regelmatige back-ups. Er zijn immers enorm veel mensen (en bedrijven) die in geval van nood geen reservekopie hebben van hun belangrijke bestanden.

Daarnaast wordt er aan de toekomst gedacht. Onze maatschappij staat namelijk voor een enorme uitdaging; het in stand houden van ons digitale erfgoed voor toekomstige generaties. Ook hier wil men via de World Backup Day aandacht aan spenderen

31 Maart

De World Backup Day vindt plaats op 31 maart. Deze datum werd niet voor niets gekozen. Onder het motto “Don’t be an April Fool, backup your data” was de dag voor 1 april het perfecte moment om even stil te staan bij de bescherming van onze gegevens.

Confronterende statistieken

Waarom zou ik een back-up maken? Deze vraag horen we maar al te vaak. De mensen achter World Backup Day geven ons enkele confronterende cijfers

  • 30% van de mensen maakt geen back-up. (bron)
  • Elke minuut raken 113 mensen hun telefoon kwijt. (bron)
  • 29% van de verloren bestanden werden per ongeluk verwijderd.
  • 1 op de 10 computers raak geïnfecteerd met een virus.

Eén ding is zeker; de kans op dataverlies is erg groot. Neem dus uw voorzorgen en maak een reservekopie!

Leg de eed af

Helemaal overtuigd van het belang van een goede back-up? Leg dan de World Backup Day eed af via de website.

76% van de mensen vond dit data recovery blog nuttig