Uw vraag direct beantwoorden : 02-808 9025

Menu Hide

Aanmelden gegevensdrager

Call Me

Het begrip computer- “gegevens” is helemaal niet zo gemakkelijk te definiëren. Maar om gewiste of verloren gegevens te kunnen herstellen, moet men eerst weten wat het begrip inhoudt.

In de betekenis van data recovery zijn gegevens machineleesbare en bewerkbare informatie, die bovendien digitaal verwerkt is. Er staan veel gegevens in een bestand en een directory kan veel bestanden bevatten. Al deze gegevens worden op een gegevensdrager bewaard, die de informatie magnetisch (bv. op een harddisk) of elektronisch (bv. USB-stick) kan opslaan. Maar om deze gegevens voor iemand leesbaar te maken, zijn een heleboel technische vaardigheden en apparatuur nodig.

Aangezien machines normaal gezien maar twee standen kennen, namelijk “aan” en “uit”, maar de mens daar verder niets mee kan, moeten deze 2 standen geïnterpreteerd worden.

Dit gebeurt gewoonlijk door een controller, die een “translator” – vertaler heeft, die de digitale gegevens via een vooraf bepaald algoritme in een hexadecimale vorm omzet. Het bestandsysteem dat aan de basis ligt, wil een zuiver gestructureerde opeenvolging van deze gegevens. Het besturingssysteem van de computer kan nu deze structuur identificeren en via de grafische kaart op het scherm weergegeven (GUI-graphic user interface). Natuurlijk moet dit alles in het basisprogramma gecodeerd worden.

Als er in dit complexe systeem ergens een fout optreedt, zijn deze gegevens niet meer leesbaar. Als de eigenaar geen kopie van deze gegevens heeft, is de data verloren en kunnen ze maar op één manier hersteld worden: door een professionele firma in te schakelen die gespeciali- seerd is in gegevens- en bestandsherstel.

gegevensherstel

De specialisten van Stellar Data Recovery onderzoeken gewoonlijk eerst de fysische kant en daarna de logische kant van het hierboven beschreven datasysteem.

Betrouwbare ondernemingen herstellen eerst en vóóral de gegevens op de gegevensdrager, indien nodig, om een exacte kopie van de beschikbare data op een onbeschadigde gegevensdrager te kunnen overzetten. Daarna wordt de logische structuur zodanig hersteld, dat de gegevens niet alleen door de machine, maar ook opnieuw door personen kunnen worden gelezen.

Bel, voor meer informatie over gegevensherstel, onze adviseurs op: 02 808 90 25
Of bekijk de lab-tour om te zien hoe onze recovery specialisten gegevens herstellen.