Uw vraag direct beantwoorden : 02-808 9025

Menu Hide

Aanmelden gegevensdrager

Call Me

Brussel | 20 oktober 2015 – Better safe than sorry – beter voorkomen dan genezen. Deze gedachtegang kan een onderneming handenvol geld uitsparen. Daarom kiezen de meeste bedrijfsleiders ervoor om diverse verzekeringen af te sluiten. Ook ter bescherming van het IT-materiaal zijn er verschillende mogelijkheden, gaande van assuranties voor hardware- tot softwareschade. Wij zetten de belangrijkste IT-verzekeringen voor u op een rijtje.

Brandverzekering (verplicht in België)

In België zijn ondernemingen verplicht een brandverzekering af te sluiten. Meestal is deze verzekering vrij uitgebreid, en dekt ze naast brandschade ook schade door stormweer, wateroverlast, inbraak, enz.
Ook IT-materiaal is verzekerd (indien men voor het gebouw + inhoud koos). Wanneer een brand bijvoorbeeld een serverruimte vernielt, wordt de schade vergoed. Deze IT-verzekering is dus erg interessant.

Verzekering Materiële Schade

Hoewel er slechts enkele verplichte verzekeringen voor ondernemingen zijn, is het de moeite waard om nog een aantal aanvullende polissen af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering die materiële schade aan IT-apparatuur dekt. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de computers, laptops, smartphones, servers, tablets, printers … die in uw bedrijf worden gebruikt. Bij een technische defect, een ongelukkige val en andere materiële schade worden de extra kosten vergoed.

Verzekering Softwareschade

Hardwareschade, bijvoorbeeld door een val of een gemorste kop koffie, komt vrij frequent voor. Maar heeft u al gedacht aan een verzekering tegen softwareschade? Ook virussen, hackers, bugs, foute configuraties en dergelijke kunnen bedrijfsprocessen lamleggen – met vaak een hoge herstelkost tot gevolg. Het is dus zeker de moeite waard om deze softwareverzekering in uw portfolio op te nemen.

Privacyverzekering

Verder zijn er verschillende verzekeringsmaatschappijen die een privacyverzekering aanbieden. Ze dekt lekken van gevoelige klantinformatie, inbreuken op auteursrecht en gelijkaardige schadeclaims. Deze verzekering is de laatste jaren erg populair geworden. Dat komt omdat er steeds meer ondernemingen online zakendoen, zoals webshops en SaaS bedrijven.

Data Recovery Verzekering

Tenslotte raden wij aan om een data recovery verzekering af te sluiten. Deze dekt de kostprijs van een professionele datarecuperatie (iets wat bij de meeste andere verzekeringen niet is opgenomen). Bij complexe opslagsystemen kan een data recovery al snel duizenden euro’s kosten. Deze onverwachte kost ziet u waarschijnlijk liever niet komen. Dankzij een data recovery verzekering hoef u zich hierover geen zorgen te maken.

Meer weten over onze data recovery verzekering? Bezoek dan snel deze pagina over data recovery verzekeringen.
76% van de mensen vond dit data recovery blog nuttig