Uw vraag direct beantwoorden : 02-808 9025

Menu Hide

Aanmelden gegevensdrager

Call Me

Brussel | 18 maart 2015 –  Microsoft Excel is waarschijnlijk een van de meest gebruikte tools uit het Office-pakket. Met deze spreadsheetapplicatie kan u bijvoorbeeld een kasboek bijhouden, financiële rapporten maken, offertes vergelijken, wiskundige bewerkingen uitvoeren, enz. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom is dit ‘Zwitsers zakmes’ onmisbaar bij de meeste bedrijven, en ook heel wat particulieren kunnen niet meer zonder Microsoft Excel.

Excel bestand kwijt?

Een verkeerde klik, een stroompanne, een harde schijf die crasht, … er zijn verschillende oorzaken voor dataverlies. Door onvoorzichtig te zijn, of simpelweg brute pech, kunnen uw Excel bestanden verloren gaan. Maar gelukkig zijn er verschillende manieren om ze terug te halen. Wij hebben een aantal oplossingen op een rijtje gezet.

Data recovery diensten

Indien u in een Excel document aan het werk bent en per abuis een aantal cellen verwijdert, gebruik dan de undo-functie. Deze functie is makkelijk te gebruiken via de toetsencombinatie Ctrl+Z.

Kijk in de prullenbak

Heeft u per ongeluk een Excel document verwijderd via de Delete toets? Dan kan u simpelweg naar de Prullenbak gaan en het bestand herstellen. Zelfs indien u Shift+Delete gebruikte om het bestand te verwijderen of de Prullenbak reeds leegmaakte, is er nog hoop. Data recovery software (zie hieronder) is dan een oplossing.

Automatische back-up

Excel zal regelmatig een back-up maken van het geopende bestand. Als uw computer uitvalt omwille van een stroompanne, volstaat het om de PC of laptop opnieuw op te starten, Excel te openen en de automatische back-up op te slaan.

Data recovery software

Daarnaast kan u professionele data recovery software gebruiken. Op onze softwarepagina zijn pakketten voor zowel Windows als Mac te vinden. Hiermee kan u in een handomdraai verloren, gewiste of ontoegankelijke data herstellen, zoals bijvoorbeeld Excel bestanden. Via de gratis demoversie ziet u welke bestanden te recupereren zijn. Om de data daadwerkelijk te herstellen, moet u de software aankopen.

Recuperatie in een laboratorium

Bent u Excel bestanden kwijt omwille van een kapotte harde schijf? Ook dan is de hoop nog niet verloren. In ons laboratorium kunnen wij de gecrashte harde schijf analyseren, uitlezen en klonen. Onze specialisten kunnen op deze manier de verloren Excel bestanden terughalen. Contacteer ons nu voor meer informatie.

Tips om dataverlies te voorkomen

Zoals het spreekwoord zegt; een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Bent u uw Excel bestanden al een keer verloren? Zorg dan dat het niet opnieuw gebeurd. Om u hiermee te helpen, hebben we 6 handige tips om dataverlies te voorkomen.

76% van de mensen vond dit data recovery blog nuttig