Uw vraag direct beantwoorden : 02-808 9025

Menu Hide

Aanmelden gegevensdrager

Call Me

Een veelgebruikte term voor IT Asset Disposition is IT Recycling of Computer Recycling. Het is echter een veel ruimer begrip. Hieronder leest u waarom dat zo is en wat de Stellar-Envion combinatie voor uw organisatie kan betekenen.

Voor wie is IT Asset Disposition van belang?

Het is van belang voor de Asset Manager, Security Officer of CISO, Privacy Officer en IT Manager. 

IT-apparatuur op het einde van haar levenscyclus, die bijvoorbeeld terug naar de leasingmaatschappij gaat, kan een groot risico vormen voor de organisatie. Iedere PC, laptop, losse harde schijf, server, tablet en smartphone bevat immers data, en kan desondanks ongewild voor datalekken zorgen. Daarnaast kan deze e-waste milieuschade veroorzaken.

Datalekken en milieuschade uitsluiten

Iedere organisatie wil de risico’s op reputatieschade uitsluiten door zich op een verantwoorde manier te ontdoen van afgeschreven IT-apparaten. Daarnaast wil men hergebruik mogelijk maken en een maximum aan restwaarde realiseren.

IT Asset Disposition en Lease

Een goed uitgevoerde IT Asset Disposition betekent een kostenbesparing voor de leasingmaatschappij. Leasingmaatschappijen rekenen extra kosten aan als appratuur gerepareerd moet worden. Deze extra kosten zijn niet altijd meegerekend in het leasebudget van de onderneming.

Stellar-Envion verzorgt uw ITAD-proces

De IT Asset Disposition diensten van Stellar-Envion helpen organisaties de belangrijke risico’s te minimaliseren en een maximale restwaarde te realiseren door veilig en verantwoord het gehele (of gedeeltelijke) ITAD-proces over te nemen.

De belangrijkste componenten waaruit dit proces is opgebouwd, zijn:

Secure data destruction

Stellar-Envion zorgt ervoor dat alle datadragers goed en veilig gewist worden conform internationale standaarden. Indien de conditie van de datadrager het toelaat om veilig gewist te worden (de zogenaamde secure erase), dan wordt de datadrager gewist met geavanceerde data wipe software. In andere gevallen wordt de datadrager fysiek vernietigd in een degausser of shredder.

Alle door Stellar-Envion gevolgde procedures zijn gebaseerd op NIST800-88 richtlijnen. Na de vernietiging van de data kunnen ook de meest geavanceerde forensische technieken de data niet meer terughalen.

De wisresultaten worden door Stellar-Envion gecontroleerd. De controle kan – al naar gelang de security eisen van uw organisatie – batchgewijs of voor iedere datadrager apart uitgevoerd worden. Stellar treedt daarnaast ook op als derde partij om wisresultaten onafhankelijk te verifiëren. Voor iedere datadrager wordt een zeer gedetailleerd wisrapport en certificaat beschikbaar gesteld voor de interne administratie van uw organisatie. Deze rapportage kan ook in een database worden aangeleverd.

Veilige logistiek en transport

Ook als de IT-apparatuur met de datadragers de onderneming verlaten, blijft uw organisatie verantwoordelijk. Envion volgt strikte richtlijnen voor het verpakken, verzamelen en vervoeren van de IT-assets en minimaliseert daarmee uw chain of custody risico.

Refurbishment, Remarketing, Re-use, Redeployment, Responsible Recycling

Afhankelijk van de wensen van uw organisatie verzorgt Envion alle “Re” – activiteiten voor of samen met u. Envion maakt hiervoor gebruik van de diensten van haar zusterbedrijven CSN in Den Bosch en Re-Shelve in Heteren. Met een totale oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meter verwerkingsruimte, jarenlange ervaring met refurbishing, repair, warranties en claims handling, verzekert Envion een maximale restwaarde op uw IT-apparatuur.

Rapportering

Envion verzorgt gedetailleerde real time- en eindrapportages van alle IT-assets, inclusief video monitoring van de verwerkingsprocessen.

Garantiereparaties en gewone reparaties

Envion kan reparaties uitvoeren en de apparaten van originele onderdelen voorzien. Bij het terugbrengen van apparatuur naar de leasemaatschappij kan Envion naast data cleaning ook zorgen voor het uitvoeren van kleine reparaties. Op deze manier hoeft de leasemaatschappij u geen extra kosten in rekening te brengen voor defecte apparatuur.

Software imaging

Envion is geautoriseerd voor het refurbishen van de datadrager en kan, indien gewenst, na het uitvoeren van een gecertificeerde datawipe deze datadrager weer voorzien van nieuwe software.

Meer weten?

Neem contact op via +32 (0)2-808 9025 of info.nl@stellar.be.

76% van de mensen vond dit kennisbank nuttig