Home Hide

Het verdriet van verloren geraakte vakantiefoto’s

Brussel, 22 Augustus 2012- Het is weer topdrukte bij Stellar Data Recovery. Tijdens en net na de vakantieperiode is het voor Stellar Data Recovery – een van de grootste aanbieders op het gebied van dataherstel in Europa – de drukste tijd van het jaar. Menige waardevolle vakantiefoto’s zijn verloren gegaan door gecrashte SD-kaarten of door onzorgvuldig gebruik van fotoapparatuur. Stellar Data Recovery is in veel gevallen in staat de verloren of beschadigde data te herstellen. Dit herstel – wat echt alleen door specialisten kan worden uitgevoerd – vindt plaats in Stellar’s gespecialiseerd data recovery laboratorium in Utrecht. Meer informatie over de werkwijze van Stellar en de kansen op herstel is terug te vinden op de website www.stellar.be

In en na de zomervakantie wordt Stellar Data Recovery overstelpt met honderden telefoontjes van wanhopige vakantievierders. Vaak is het niet alleen de argeloze toerist of vakantieganger, waarvan de zo geliefde foto’s zijn zoekgeraakt. Ook een professionele fotograaf kan getroffen worden door een beschadigde of kapotte SD-kaart. Deze beschadigde of kapotte SD-kaarten worden doorgaans succesvol hersteld in het laboratorium van Stellar Data Recovery.

Een tevreden klant liet na zijn vakantie én nadat hij was geholpen door Stellar de volgende reactie achter: “In mei ben ik een maand in Indonesië geweest en heb 3,5 week van mijn vakantie op een SD kaartje vastgelegd. Achteraf bleek tot mijn grote ontsteltenis dat de kaart vanwege een kapotte printplaat was geblokkeerd. Gelukkig zijn nu alle foto’s, panorama’s en filmpjes door jullie bedrijf hersteld. Aan het terugkrijgen van mijn vakantieherinneringen hecht ik veel waarde. Bedankt met name voor de geruststellende telefonische service.”

Wat te doen bij dataverlies van een SD-kaart?

Het belangrijkste is om direct het apparaat te ontdoen van elke vorm van stroom. De SD-kaart dient daarna onmiddellijk uit het apparaat gehaald te worden. Formatteer nooit de SD-kaart; ook niet als het betreffende apparaat erom vraagt. De SD-kaart dient, in het geval dat deze nat is geworden, eerst op kamertemperatuur te worden gedroogd. Mocht daarna de SD-kaart alsnog niet worden herkend door computer of camera, dan dient betreffende SD-kaart naar een data recovery bedrijf te worden gestuurd. Voor per ongeluk verwijderde foto’s is de Stellar Photo Recovery Software al toereikend.

Stellar Data Recovery op PhotoKina-beurs in Keulen
Stellar is vertegenwoordigd op de beurs PhotoKina in Keulen, die plaatsvindt van 18 t/m 23 september 2012. Photokina is de grootste en bekendste beurs op het gebied van fotografie, waar industrie, handel, beroepsfotografen en consumenten met een passie voor fotografie elkaar treffen.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Stellar Data Recovery
Chief Operations Officer – Kees Jan Meerman
Park Atrium

Rue des Colonies 11
1000 Brussel
Belgie

Tel: 0032 (0)2-808 9025
Fax: 0031 (0)2-808 9028
www.stellar.be
info.nl@stellar.be

Wij zijn er om u te helpen...