Home Hide

Harde schijf gevallen – wat nu?

Ongelukken gebeuren nu eenmaal. Gelukkig bestaan er voor de meeste accidentjes een oplossing. Geldt dat ook als een harde schijf gevallen is? Ja, in de meeste gevallen kunnen wij een harde schijf met valschade herstellen of de data recupereren.

Interne of externe harde schijven

Over de jaren heen hebben we al verschillende mensen over de vloer gehad die hun externe harde schijf lieten vallen. Dit opslagapparaat wordt vaak lukraak op een bureautafel gezet. Een beetje onoplettendheid kan ervoor zorgen dat de externe harde schijf op de grond valt. Met alle gevolgen van dien…

Valschade kan ook bij interne harde schijven optreden. Wanneer men bijvoorbeeld een desktop of laptop per abuis op de grond laat vallen. Ook wanneer u een interne harde schijf verwisselt en laat vallen (bijvoorbeeld tijdens de bouw of upgrade van een computer), bestaat er een kans op schade.

Valschade

harde schijf gevallen

Een extreem voorbeeld van een gevallen HDD. Ook hier kan Stellar Data Recovery de data terughalen.

Hoewel het toestel er van buiten misschien OK uitziet, is het toch mogelijk dat er interne schade is. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de gevallen harde schijf niet meer wordt herkend door de computer.

Hoort u een tikkend geluid? Sluit de computer dan zo snel mogelijk af en ontkoppel de harde schijf. Zo vermijdt u dat er meer schade ontstaat. Contacteer ons nadien voor meer informatie.

Data recovery voor gevallen harde schijven

Een harde schijf laten vallen zorgt vaak voor paniek. Zal de schijf nog werken? Ben ik al mijn belangrijke foto’s en bestanden kwijt?

Stellar stelt u gerust. Wij kunnen uw gevallen harde schijf herstellen. We hebben ervaring met alle soorten harde schijven, ongeacht het merk of type.

Heeft de val uw harde schijf onherroepelijk beschadigd en kan deze niet meer hersteld worden? Dan voeren we een HDD data recovery uit. We lezen alle data van de gevallen harde schijf uit en transfereren deze naar een nieuw opslagmedium. Op deze manier gaan uw gegevens niet verloren.

Onherstelbaar gevallen?

Kunnen alle harde schijven met valschade gerepareerd of uitgelezen worden?

Spijtig genoeg niet. In extreme gevallen zorgt de val van een HDD ervoor dat de interne platters (de platen die de data bevatten) verbrijzelen. Wanneer zo’n platter barst in tientallen stukjes, is een data recovery vrijwel onmogelijk.

Valschade bij SSD’s en HDD’s

Hier hebben SSD’s een voordeel ten opzichte van HDD’s. Een SSD heeft geen bewegende onderdelen. Wanneer u deze harde schijf laat vallen, is de kans op schade dus veel kleiner dan bij een HDD.

Maar vergis u niet: ook SSD’s zijn gevoelig voor dataverlies. Een val kan bijvoorbeeld de controller chip beschadigen. Vloeistoffen, kortsluitingen en virussen zijn andere veelvoorkomende oorzaken. Gelukkig hebben wij ook ervaring met SSD data recovery.

 

Google Rating
4.7
Based on 428 reviews
js_loader

 

Wat kost data recovery eigenlijk?

  • € 260,- softwarematige oplossing
  • € 750,- laboratoriumwerk

Kijk voor meer op de prijspagina.

OFFER

 

kantoorlocatie

Stellar Office Brussel

Stellar Data Recovery
Park Atrium
Koloniënstraat 11
1000 Brussel
België

Tel: +32 (0)2-808 9025
Fax: +32 (0)2-808 90 28
E-Mail: info.nl@stellar.be
Website: www.stellar.be

Wij zijn er om u te helpen...