Uw vraag direct beantwoorden : 02-808 9025

Menu Hide

Aanmelden gegevensdrager

Call Me
  • Gepubliceerd op

Hannover | februari 2015 – Er is al heel wat inkt gevloeid over het belang van een goed databeheer – voornamelijk over het aanmaken en in stand houden van opgeslagen data. Maar ook de impact van onzorgvuldig verwijderde data mag niet onderschat worden. Daarom geven we op CeBIT 2015 een lezing over corporate data erasure solutions. Een sneak peek van ons te lanceren erasure product krijgt u er gratis bij.

Verwijderde data als bedrijfsrisico

In een onderneming wordt een karrevracht aan data geproduceerd. Vaak worden deze bestanden door meerdere personen behandeld, van de originele maker via een tussenpersoon naar de uiteindelijke ontvanger. Op deze manier ontstaat er enorm veel residuele data, wat een bedrijfsrisico vormt. Deze overbodige bestanden moeten dus op een correcte manier verwijderd worden.

Deze regel geldt ook indien men datadragers weggooit. Simpelweg een format uitvoeren is vaak niet voldoende, omdat professionele data recovery firma’s (zoals Stellar) de verwijderde gegevens toch kunnen terughalen.

Erasure software

Daarom ontwikkelde Stellar een nieuw softwarepakket om op een veilige manier data te verwijderen. Het kan gebruikt worden voor alle datadragers – van PC’s tot externe opslagmedia. Zo bent u zeker dat uw confidentiële bestanden niet in verkeerde handen vallen. Deze nieuwe software wordt op CeBIT 2015 voorgesteld.

Over CeBIT

CeBIT is een van de belangrijkste beurzen voor de informatie- en communicatietechnologie. U ontdekt er niet alleen de nieuwste IT-trends en producten, maar ook belangrijke inzichten via de CeBIT Conference.

De 11e editie van CeBIT vindt plaats van 16 t.e.m. 20 maart in Hannover. De lezing van Stellar kan u bijwonen op het Business Security Forum op 19 maart om 12.40 u op stand K02 in Hal 6.